Windows 10-koneen valmistelu

Jos olet uusi Feelment-käyttäjä, niin onnittelu erinomaisesta valinnasta ja kiitos luottamuksesta. Seuraamalla tämän artikkelin ohjeita saat uuteen laitteeseesi parhaat mahdolliset asetukset ja varmistat mahdollisimman sujuvan Feelmentin käytön.

Esivalmistelu:

1. Tarkista, että koneesi päivitykset ovat ajan tasalla. Aloitus(Windows-logo)-> Asetukset -> Päivittäminen ja suojaus -> Windows Update. Valitse sitten Tarkista päivitykset. Jos päivityksiä on saatavilla, asenna ne. Voit joutua käynnistämään tietokoneen uudelleen päivitysten asennusten jälkeen ja toistamaan päivitysten tarkastuksen. Toista niin monta kertaa, että Windows Updatessa lukee teksti "Laitteesi on ajan tasalla".
  2. Asenna Feelment. Kirjoita Windowsin hakukenttään Store ja avaa Microsoft store, kirjoita storen hakukenttään Feelment, klikkaa sovellussivu auki ja klikkaa Hanki. Tämän jälkeen klikkaa Asenna. Microsoft pyytää tässä vaiheessa sinua kirjautumaan sisään Microsoft-tilillesi, mutta tämä ei ole pakollista, vaan voit sulkea avautuvan kirjautumisruudun, jolloin Feelmentin asennus alkaa.
  3. Suosittelemme Teamviewer-etäyhteysohjelman asentamista. Tämä ei tarkoita sitä, että meillä olisi jatkuva pääsy koneellesi, vaan sitä että antamalla meille Teamviewerin vaihtuvan salasanan pääsemme etäyhteyden avulla auttamaan mahdollisissa ongelmatilanteissa. Ohje Teamviewerin asentamiseen löytyy täältä.

Tärkeitä asetuksia:

1. Poista asetuksista aika jolloin tietokone siirtyy automaattisesti lepotilaan tai tietokoneen näyttö sammuu. Valitse Aloitus(Windows-logo) ja sitten Asetukset -> Järjestelmä -> Virta ja lepotila. Valitse jokaisesta alasvetovalikosta Ei koskaan.
  2. Ääniasetukset. Kirjoita hakuruutuun aloituspainikkeen viereen tehtäväpalkkiin ohjauspaneeli. Valitse Ohjauspaneeli tulosten luettelosta. Valitse Laitteisto ja äänet -> Ääni -> Ylärivin välilehdiltä Äänet -> Äänivalikoima-alasvetovalikosta Ei ääniä. Tämän tehtyäsi äänentoistoosi ei tule ylimääräisiä, Windowsin omia ääniä.
  3. Virranhallinta-asetukset: Kirjoita Windowsin hakuruutuun ohjauspaneeli. Valitse Ohjauspaneeli tulosten luettelosta. Valitse Laitteisto ja äänet -> Virranhallinta-asetukset -> (Mikäli tässä vaiheessa ruudulla näkyy virrankäyttösuunnitelma Paras suoritusteho, valitse se käyttöön) -> Vasemman reunan valinnoista Valitse virtapainikkeiden toiminnot -> Ei käytettävissä olevien asetusten muuttaminen (vaatii järjestelmänvalvojan tilin, tai järjestelmävalovojan tilin salasanan) -> Valinta pois kohdasta Ota käyttöön nopea käynnistys.
  4. Turhien ohjelmien poisto. Poista tietokoneelta kaikki ohjelmat, joita et tarvitse. Klikkaa Aloitus(Windows-logo) ja poista avautuvasta näkymästä kaikki turhan ohjelmat klikkaamalla niitä hiiren oikealla (tai kosketusnäytöllisellä koneella paina kuvaketta n. 2sek)-> Poista asennus.